mapa serwisu     EN     RSS

 
   
 

 

 
 

certyfikat dla

Systemu Zarządzania

wg EN ISO 9001:2015

System HMI / SCADA / MES

 

 

24.02.2017

  ASKOM Partnerem Branżowym konferencji FOOD AUTOMATION

 

Szanowni Państwo,

 

Firma Siemens we współpracy z Polską Federacją Producentów Żywności ma zaszczyt zaprosić na drugą edycję konferencji FOOD AUTOMATION, poświęconej innowacyjnej produkcji w branży spożywczej.

 

Zaplanowano następującą tematykę paneli dyskusyjnych:

  • Efektywność energetyczna przedsiębiorstw – w kontekście obowiązków nakładanych na przedsiębiorstwa produkcyjne przez ustawę o efektywności energetycznej, która zaczęła obowiązywać producentów z dniem 1 października 2016 r. (system białych certyfikatów, audyty efektywności energetycznej)

  • Audyty automatyzacji przedsiębiorstwa (robotyzacja i transport wewnętrzny, systemy wysokiego magazynowania, problem z zasobami ludzkimi)

  • Bezpieczeństwo żywności (kontrola żywności – wnioski i zalecenia, tracing jako narzędzie ograniczające straty firmy)

  • Bezpieczeństwo produkcji (audyt bezpieczeństwa zakładów produkcyjnych)

patrz: Agenda konferencji

 

Celem drugiej edycji wydarzenia jest wymiana doświadczeń i najlepszych rynkowych praktyk. Podczas konferencji reprezentowani będą wszyscy najistotniejsi uczestnicy rynku: kadra techniczna i zarządzająca zakładów produkcyjnych oraz firm wdrażających nowe technologie w przemyśle spożywczym, naukowcy z wiodących ośrodków, a także stowarzyszenia branżowe.

 

W wystąpieniu „Rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo żywności na przykładzie wdrożenia w fabryce Nutricia Danone” opowiemy wspólnie z przedstawicielem zakładu Nutricia o naszym największym wdrożeniu w branży spożywczej, obejmującym w pełni zintegrowane systemy automatyki 3 wydziałów produkcyjnych z nadrzędnym systemem zarządzania produkcją MES, zrealizowanymi w oparciu o platformę TIA (Totaly Integrated Automation) firmy Siemens. Przedstawimy korzyści Użytkownika wynikające z przyjęcia tego rozwiązania.

 

Do udziału w konferencji zapraszamy osoby piastujące poniższe stanowiska:

  • Osoby zarządzające przedsiębiorstwem

  • Dyrektorzy techniczni

  • Technologów i inżynierów produkcji

  • Osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji

  • Kierowników utrzymania ruchu

patrz: więcej informacji

 

Kontakt organizacyjny:

Maciej Fudała

Omega Communication

tel. 22 854 16 27

e-mail: foodautomation@communication.pl

 

Data i miejsce konferencji:

23-24.03.2017 Łódź

Hotel Holiday Inn **** (http://hilodz.com/)

ul. Piotrkowska 229/231

 

Koszt uczestnictwa:

790 PLN/690 PLN netto Koszt zawiera: zakwaterowanie w pokoju jedno/dwuosobowym, wyżywienie, udział w konferencji, materiały konferencyjne.

500 PLN netto udział bez noclegu

 

 

 

 

 

wstecz

 

 
 
 

Created by ASKOM Sp. z o.o. © 2001

Ostatnia modyfikacja: 2017-02-24